Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Koeleivonnassa

Koeleivonnan tarkoituksena on selvittää, kuinka tuotteesta saadaan suurtuotantoon soveltuva muuttamatta kotikeittiössä aikaansaatuja tuloksia. Samalla selviää, onko tuote mahdollista valmistaa Moilasen leipomon laitteilla.

Mikäli resepti vaatii pieniä muutoksia, kaikista muutoksista ollaan aina yhteydessä reseptin kehittäjään.

Koeleivonnan ensimmäinen vaihe on reseptin kehittäjän lähettämien näytteiden maistelu Moilasen asiantuntijoiden tuotekehityspalaverissa. Reseptin lähettäjää pyydetään leipomaan näytteitä sen verran, että ne voidaan pakastaa ja myöhemmin verrata asiantuntijoiden reseptin perusteella valmistamiin näytteisiin.

Tässä kohtaa resepti muokataan suuremmille raaka-ainemäärille soveltuvaksi, mutta ainesosien suhteet pyritään pitämään ennallaan, jotta maku säilyisi.

Tämän jälkeen leipomolla tehdään reseptin perusteella oma testileivonta, josta lähetetään näytteet reseptin kehittäjälle maisteltaviksi ja kommentoitaviksi.

Reseptin kehittäjälle tarjotaan myös mahdollisuus saapua paikalle koeleivontaan mikäli hän niin haluaa ja se on hänelle mahdollista virka-ajan (08:00-16:00) puitteissa. Tässä tapauksessa Moilanen järjestää reseptin kehittäjälle majoituksen, mutta ei matkoja.

Koeleivonnan sujumisesta tehdään jatkuvasti uutisia, josta reseptin kehittäjä ja kaikki äänestäjät voivat seurata asioiden etenemistä.

Koeleivontaan päässeet reseptit

0
3.02.2012
X220_vaniljakierrepullat

Vaniljakierrepullat

Pullataikina 5 dl laktoositonta kevyt maito juomaa 50 g tuoretta hiivaa 2 munaa 1,5 dl sok...