Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_default

Gluteenittomat Joulutortut

idean lisäsi Airi Salmi

Ohjeet

Teen aina tortut sokerisina. Sokerin voi jättää pois. Voi tai margar. pitää olla pehmyttä.

Kaikki aineet kulhoon ja sekoitetaan, Jauhoja laitetaan sen mukaan miltä taikina tuntuu. Jääkaappiin kovettumaan 1,5 tunniksi.
Jauhotetaan pöytä tai leivinpaperi ja kaulitaan, josta lasilla pyöreitä taikinapaloja jotka painellaan keskeltä. Voidellaan kananmunalla ja luumu- tai muu sose päälle. Paistetaan 225 asteessa keskiuunissa n. 10 min.
A.la Airi Salmi

Ainekset

0
  • Idea lisätty 23.11.2015

Kommentteja

Thumb_default
melkein 2 vuotta sitten
Miksi se jätti ainekset pois kun vaihdoin kuvaa. Aineet 150 g voita tai margar. 2 munaa 1,5 dl soijajauhoa 1dl perunajauhoja tai perunamuusijauhoja puoli purkkia smetanaa gluteenittomia jauhoja "silmän mukaan" 1 tl soodaa 0,5 tl leivinjauhetta. 1,5 dl sokeria
Thumb_default
melkein 2 vuotta sitten
Gluteenittomia jauhoja 1,5 - 2,5 dl. Tuo "silmän mukaan" tarkoittaa että se näyttää torttutaikinalta eikä tartu. Lisäksi laitoin 0,5 tl vaniliinisokeria. Ovat tosi hyviä.

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä