Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de

Rahkasämpylät

idean lisäsi Helka Tukiainen

Ohjeet

Tästä ohjeesta tulee 10 sämpylää koosta riippuen.

Voiteluun: Maitoa

Ohje:

Lämmitä rahka ja vesi kädenlämpöiseksi.
Lisää psyllium ja anna turvota noin 10 min.
Liuota hiiva seokseen.
Lisää suola, hunaja tai siirappi, kaurahiutaleet ja öljy.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Anna taikinan levätä peitettynä noin 10 min.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa jauhoja apuna käyttäen.
Muotoile taikinasta kaksi tankoa.
Jaa tangot viiteen palaan.
Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta leivinpaperoidulle uunipellille.

Toinen ja helpoin tapa on tehdä niin että laitat toiseen kulhoon jauhoja, jonka jälkeen otat ruokalusikalla taikina pallon ja pyöräytät ensin jauhoissa ja sitten jauhotetuin käsin pyörittelet käsissä pyöreitä tai soikeita sämpylöitä.

Anna kohota leivinliinalla peitettynä noin 20-30 minuuttia.
Voitele sämpylät maidolla.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Sämpylöistä tulee erittäin kuohkeita ja hyvän makuisia! :)

Semperin Hienoa jauhoseosta voi käyttää ruokaleipien, pullien, korppujen ja kakkujen leipomiseen. Jauhoseos sopii myös ruoanvalmistukseen esim. piirakoiden valmistukseen.

Aineksena perunaa, riisiä ja maissia. Valmistettu ns. luontaisesti gluteenittomista aineksista.

Ainekset
Maissitärkkelys, riisijauho, perunajauho, modifioitu perunatärkkelys, sokeri, sakeuttamisaineet (E412, E464, E401, E440), nostatusaineet (E575, E500), kivennäisaine (rauta), vitamiinit (tiamiini, riboflaviini, niasiini, B6, foolihappo).
Säilytys
Kuivassa, huoneenlämpötilassa.
Huomioitavaa
Aineksena ei ole maitoa, ns. luontaisesti gluteeniton

Ainekset

  • 250 g maitorahkaa (1 prk)
  • 2,5 dl vettä
  • 1 tl psylliumia
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl öljyä
  • 4 dl semperin fin mixin hienoa jauhoseosta
15
  • Idea lisätty 04.08.2013

Kommentteja

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä