Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de

Vadelmarahka viettelykset (noin 12-14 kpl)

idean lisäsi Helka Tukiainen

Ohjeet

Voiteluun kananmunaa jota on ohennettu hiukan vedellä.
Pinnalle pakaste vadelmia rouhittuna.

Lisää psyllium kädenlämpoiseen maitoon ja anna turvota noin 5-10 min.
Murenna hiiva joukkoon, munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa ensin käsin vatkaten ja sitten hyvin alustaen joko käsin tai koneella.
Lisää lopuksi sulatettu voi tai margariinisula ja alusta taikina hyvin.
Anna taikinan levätä 10 min. leivinliinan alla.
Leivo taikinasta pötköjä ja paloittele ne yhtä suuriin osiin.
Leivo jauhotetuissa kämmenissä tai leivinalustalla pyöreitä pullia pellille ja litistä pulliin esim. jauhotetun mukin pohjalla syvennys.
Kohota pullat leivinliinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä vedottomassa paikassa.
Kun pullapohjat ovat kohonneet hyvin, voitele ne kananmunalla ja laita rahkatäytettä reilu ruokalusikallinen pullan syvennykseen.
Lisää rahkatäytteen päälle rouhittua pakaste vadelmaa.
Paista pullat 225 asteessa noin 15-20 min. kauniin kullan ruskeaksi.

Vinkki: Itse laitan keittiön lavuaarin lähes täyteen niin kuumaa vettä kun hanasta tulee ja kohotan pullat lämpimän höyryn päällä.
Silloin pullien reunat eivät repeile ja niistä tulee kauniin tasaisia.

Semperin Hieno jauhoseosta voi käyttää ruokaleipien, pullien, korppujen ja kakkujen leipomiseen.

Jauhoseos sopii myös ruoanvalmistukseen esim. piirakoiden valmistukseen. Aineksena perunaa, riisiä ja maissia.

Valmistettu ns. luontaisesti gluteenittomista aineksista.

Ainekset
Maissitärkkelys, riisijauho, perunajauho, modifioitu perunatärkkelys, sokeri, sakeuttamisaineet (E412, E464, E401, E440), nostatusaineet (E575, E500), kivennäisaine (rauta), vitamiinit (tiamiini, riboflaviini, niasiini, B6, foolihappo).

Säilytys
Kuivassa, huoneenlämpötilassa.

Huomioitavaa
Aineksena ei ole maitoa, ns. luontaisesti gluteeniton.

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 tl psylliumia
  • 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 muna
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • noin 6 dl semperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 75 g voi tai margariini sulaa
  • Rahkatäyte:
  • 250 g (1 prk) maitorahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 muna
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vanilliini sokeria
  • puolikkaan sitruunan mehu tai sitruunanmehu tiivistettä noin ½ rkl
  • Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin vispilällä.
5
  • Idea lisätty 21.05.2013

Kommentteja

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä