Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_default

Täytetyt sämpylät

idean lisäsi Tuija Karjalainen

Ohjeet

Sämpylätaikina tehdään normaalisti ja annetaan kohota puoli tuntia. Taikinasta otetaan lusikalla nokareita ja ne taputellaan pyöreiksi levyiksi, halkaisija noin 10 cm. Levyn keskelle laitetaan n. rkl hummusta ja päälle muutama tomaatti ja oliiveja. Reunat nostetaan ylös ja nipistetään yhteen nyytiksi. Nyytti käännetään sauma alaspäin ja paistetaan uunissa 225 asteessa noin 15 min. Kun nämä pakataan yksittäisinä sämpylöinä pakettiin ja pakastetaan saa niistä mainion välipalan take away teen tai kahvin kanssa kun ei ehdi kunnon lounasta syödä. Sämpylä sulaa kohtuu nopeasti ja täytteen ansiosta on ruokaisa välipala ja pitää nälän poissa pitkään.

Ainekset

  • Hummusta
  • 1l vettä
  • 2rkl psyllium
  • 2tl suolaa
  • 2rkl siirappia
  • 3 rkll öljyä
  • 3 dl perunajauhoa
  • 5dl tattarijauhoa
  • 4dl täysjyväriisijauhoa
  • 4tl hiivaa
  • täyte:
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • Oliiviviipaleita
0
  • Idea lisätty 03.05.2013

Kommentteja

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä