Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_default

Pinaatti- tai pähkinä-ananasnyytit (16 kpl)

idean lisäsi Riitta Popov

Ohjeet

Sekoita kaikki jauhot erill. kulhossa. sekoita huoneenlämpöinen voi ja maitorahka keskenään tasaiseksi “mössöksi”. kaada jauhot voi-maitorahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, kaada taikina folion päälle ja taputtele pötköksi, kääri loppufolio pötkön ympärille ja laita pakastimeen n. 15:ta minuutiksi. (kylmänä taikinaa on helppo kaulita ja käsitellä). Tee pinaattitäyte paistinpannulla sekoittaen sula pinaatti,kananmunat ja fetaraaste keskenään niin, että kananmuna hyytyy ja seoksesta tulee tasainen, mausta suolalla.Makea täyte: sekoita kaikki aineet hyvin keskenään, jos et pidä mantelista/hasselpähkinästä, voit jättää pois ja korvata millä tahansa hillolla, jolloin ei tarvita myökään ananasmurskaa.
Ota taikinapötkö pakastimesta, jaa se neljään osaan, laita kolme osaa foliossa jääkaappiin ja leivo osa yksi kerrallaan. Ripota leivinalustalle täysjyväriisijauhoja ja kaulitse suorakaiteen muotoinen levy, mitat n. 8 × 32cm, jaa levy taikinapöyrällä neljään osaan, levitä täytettä ruokalusikallinen neliön päälle kolmion muotoon ja rypistä sormilla neliö kiinni kolmion muotoiseksi nyytiksi. Tee sama lopputaikinalle, Voitele kananmunalla ja ripottele koristeeksi unikon- tai seesaminsiemeniä, makeaan versioon raesokeria ja paista 250 asteessa 8-10 min.

Ainekset

  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1.5 dl täysjyvä riisijauhoja
  • 1 dl tapiocatärkkelystä
  • 1 dl hienoa glut. jauhoseosta
  • 1/4 tl ksantaanijauhetta
  • 250 g maitorahkaa
  • 250 g voita
  • 150 g hienonnettua pakaste pinaattia
  • 2 kananmunaa
  • 100 g fetajuustoa karkeana raasteena
  • ripaus suolaa ( ei välttämätön)
  • unikon- tai seesaminsiemeniä
  • makea täyte:
  • 150 g manteli- tai hasselpähkinärouhetta
  • 7-8 rkl ananasmurskaa
  • 2 tl aitoa vaniljasokeria
33
  • Idea lisätty 11.03.2013

Kommentteja

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä