Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de

Seesamsämpylät

idean lisäsi Helka Tukiainen

Ohjeet

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja pienessä jauho määrässä sekoitettu kuivahiiva.
Lisää seesaminsiemenet, kaurarouhe ja siirappi.
Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko lisää öljy ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
Leivo takinasta pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna niiden kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30min.
Voitele sämpylät lämpöisellä vedellä ja ripottele pinnalle seesamin siemeniä.
Paista hyvin kohonneet sämpylät 250 asteisessa uunissa noin 20-25 min.

Sämpylät ovat erittäin maukkaita, meheviä, kuitupitoisia ja vatsaystävällisiä. :)

VAALEA GLUTEENITON JAUHOSEOS

Jauhoseos sisältää riisi-, maissi- ja tattarijauhoa, perunajauhoa, psyllium-jauhetta ja sokeria. Sopii sekä suolaisiin, että makeisiin leivonnaisiin. Säilöntä- ja lisäaineeton.

Ravintosisältö/100 g:
Energiaa 1333 kJ, 318 kcal
Proteiinia 6 g
Hiilihydraattia 75 g
josta sokeria 3,5 g
Rasvaa 0,8 g,
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,1 g
Ravintokuitua 5,1 g
Natriumia < 0,1 g

Hirvelän

KauraKuitunen on kypsä kaurarouhe,
joka on valmistettu tutkitusti puhtaasta kaurasta. KauraKuitunen
sisältää ravintokuitua 69,7 %. Tuote on Keliakialiiton hyväksymä,
joten se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. KauraKuitunen auttaa alentamaan haitallisen kolesterolin määrää ja sopii hyvin diabeetikoille sekä terveydestään huolehtiville.

Ainekset

  • ½ l reilusti kädenlämpöistä vettä ( 40 asteista)
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kypsää kaurarouhetta
  • 1 pusssi kuivahiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 5 dl viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 2 rkl öljyä
5
  • Idea lisätty 04.02.2013

Kommentteja

Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de
yli 4 vuotta sitten
Tätä sämpylää ideoin ja suunnittelin pitkään kunnes siitä tuli se TÄYDELLINEN sämpylä! :) Tein kolme sämpylätaikinaa ja jokaisesta taikina erästä tehdyillä sämpylöillä minulla oli ilo ja kunnia saada maistattaa niitä terveellä ihmisellä, jolla ei ole keliakiaa. Sain pelkkää postiivistä palautetta että sämpylä maistuu tavalliselle sämpylälle, ei siis gluteenittomalle ja maku, rakenne ja ulkonäkö on täydellinen. Viisi vuotias poikakin tykkäsi niin että pyysi saada niitä kotiinsa syötäväksi, joka kertoo siitä että sämpyläni on täydellinen. :) Lasten suusta totuus kuullaan. :)
Thumb_default
yli 4 vuotta sitten
Kiitos hyvästä ohjeesta, todella hyvän makuisia ja helppo tehdä.
Picture?type=square
yli 4 vuotta sitten
Miksi tämä tuote/herkku ei näy tuossa äänestyssivulla lainkaan ???
Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de
yli 4 vuotta sitten
Paula Piitsalo mukavaa kuulla että teilläkin tykättiin näistä sämpylöistä! :) Ne on todella hyviä ja helppo leipoa! :)
Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de
yli 4 vuotta sitten
Päiville tiedoksi että äänestysaika Seesamsämpylälle on mennyt jo umpeen, eli sitä ei voi enää äänestää. ;)

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä