Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_default

Linssi-porkkanarieska (4 kpl)

idean lisäsi Jasmin Moussa

Ohjeet

Käytä valmista porkkanasosetta tai valmista itse noin kahdesta porkkanasta.

Keitä punaisia linssejä vedessä ylikypsiksi n. 10-15min, jolloin ne itsestään soseutuvat. Linssisose saa olla aika löysää. Yhdestä desilitrasta raakoja linssejä tulee n. 3 dl linssisosetta.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Sekoita jäähtyneet soseet, muna ja suola keskenään.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne soseseokseen.
Älä vaivaa taikinaa, vaan nopea sekoitus riittää.

Taputtele taikinasta neljä pyöreää rieskaa leivinpaperin päälle. Käytä jauhoja apuna, ettei taikina tartu. Pistele rieskat haarukalla.

Paista rieskoja keskitasossa n. 15min.

Ainekset

  • 1 dl porkkanasosetta
  • 1 dl linssisosetta (punaisista linsseistä)
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl valkosipulijauhetta (suolatonta)
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
23
  • Idea lisätty 20.01.2013

Kommentteja

Thumb_default
yli 4 vuotta sitten
Parhaimmillaan paahdettuna tai lämmitettynä!
Thumb_default
yli 4 vuotta sitten
loistava idea retkievääksi, hiilarit ja proteiinit samassa paketissa. Miksi en itse keksinyt tuota :)

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä