Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_default

Taateli-valkosuklaamuffinssit

idean lisäsi Annamari Vepsäläinen

Ohjeet

Mittaa reilun kokoiseen kattilaan vesi, sokeri ja taateli. Taateli kannattaa paloitella, jotta mahdolliset kivet löytyy. Keitä paksuksi ja lisää voi. Jäähdytä seos. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen. Jaa taikina american muffinssivuokiin ( 9 kpl) ja paista 175 asteisessa uunissa n 30 min. Anna muffareiden jäähtyä kunnolla. Helpoin kuorrute on kun sulatat valkosuklaan mikrossa. Sulata pieni hetki kerrallaan ja sekoita välillä, ettei suklaa ruskistu. Tee sulasta suklaasta raitoja muffinssien päälle. Tai jos haluat reilusti kuorrutetta: sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Notkista voi ja lisää tomusokeri joukkoon vatkaten. Lisää jäähtynyt valksuklaa ja notkista seos tarvittaessa kylmällä vesitilkalla. Levitä kuorrute lastalla tai pursota se muffinssien päälle. Yhdestä erästä taikinaa saat myös yhden kuivakakun, jonka voit myös koristella sulatetulla valkosuklaalla. Kuvassa kuorrute kiiltää, laita muffinssit jääkaappiin jotta kuorrute kovettuu. Muffinssien maku vaan paranee, kun säilytät niitä jääkaapissa. Pieni tilkka punssia tai rommia taikinaan antaa kivan maun muffinsseihin ja kuohkeuttaa niitä.

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 1 pkt taatelia
  • 2 dl vettä
  • 2 tl vaniliasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 250 g voita
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3,5 dl kotoisia jauhoja (VF) tai muita g-jauhoja
  • 100 g fazerin bak & dessert valkosuklaata
  • tai kuorrute:
  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g voita
  • 220 g tomusokeria
  • pieni tilkka vettä
38
  • Idea lisätty 01.12.2012

Kommentteja

Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de
melkein 5 vuotta sitten
Ovatpa todella upean näköisiä! <3 Näitä herkku muffineita täytyy joku kerta leipoa. :) Kiva kun tuosta samasta taikinasta saa myös kuivakakun.
Thumb_default
melkein 5 vuotta sitten
Kiitos Helka<3 Mun lemppareita...
Thumb_default
noin 4 vuotta sitten
Herkullisen näköisiä,nam!!

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä