Ensi kertaa täällä? Liity jäseneksi tai Kirjaudu

Moilala, Sinä ideoit me leivomme

Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de

Vaniljakierrepullat

idean lisäsi Helka Tukiainen

Ohjeet

Pullataikina

5 dl laktoositonta kevyt maito juomaa
50 g tuoretta hiivaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
14 dl sempperin fin mixin gluteenitonta hienoa jauhoseosta
150 g voita sulatettuna

Täyte:

2 ps ekströmsin vaniljakastikeaineksia
3 dl maitoa

Voiteluun kananmunaa.
Liuota hiiva kädenlämpoiseen maitoon.
Lisää munat, sokeri, suola ja kardemumma.
Lisää jauhoja niin paljon, että taikinasta tulee pehmeää mutta kiinteän oloista.
Lisää lopuksi sulatettu voi.
Alusta taikina hyvin.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte. Vispaa maitoon vaniljakastike ainekset.
Anna tekeytyä noin 10 min jääkaapissa ennen käyttöä.

Kauli pullataikinasta levy ja levitä täyte sille.
Kääri rullalle ja leikkaa siitä kolmen sentin paksuisia paloja.
Voit laittaa kierteet pellille tai esim. amerikan muffinivuokiin.
Anna pullien kohota hyvin.
Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 min.

Ps. Tästä perus pullataikinasta voi tehdä pikkupullat, voisilmäpullat, korvapuustit, bostonkakut, pitkot, juhlarinkilät ym. herkut.

Olen kehitellyt todella maukkaan ja hyvin leivottavan gluteenitttoman pullataikina ohjeen jota kaikki keliaakikko ystävät ympäri suomen käyttävät leivonnassa! :)

Ainekset

0
  • Idea lisätty 03.02.2012

Kommentteja

Thumb_60f112a0-c17a-495a-85dc-afb4ae2c18de
melkein 6 vuotta sitten
Laitan tähän kommentti osaan nyt tuon käytetyn jauhon raaka-aine sisällön, niin se helpottaa Moilalan leipureita. :) SEMPER Hieno gluteeniton jauhoseos on luontaisesti gluteenitonta ja se tehdään perunasta, riisistä ja maissista. Semper hieno jauhoseos sopii leipien, pullien, korppujen ja kakkujen leivontaan sekä lettujen, pannukakkujen ja piirakoiden valmistamiseen. Luontaisesti gluteeniton. Valmistettu perunasta, riisistä ja maissista. Semper Hieno jauhoseosta voi käyttää ruokaleipien, pullien, korppujen ja kakkujen leipomiseen. Jauhoseos sopii myös ruoanvalmistukseen esim. piirakoiden valmistukseen. Ainekset Riisijauho, maissitärkkelys, perunajauho, modifioitu perunatärkkelys, sokeri, sakeuttamisaine (E401, E412, E440, E464), suola, nostatusaine (E500, E575), kivennäisaine (rauta), vitamiinit (tiamiini, riboflaviini, niasiini, B6). Huom. ei maitoa aineksena, laktoositon. Ravintosisältö / 100 g: Energia 1450 kJ / 340 kcal. Proteiini 2,5 g. Hiilihydraatti 81 g, josta sokereita 5 g, josta laktoosi <0,1 g. Rasva <0,5 g, josta tyydyttynyt rasva <0,5 g. Ravintokuitu 2,5 g. Tiamiini 0,4 mg. Riboflaviini 0.4 mg. Niasiini 4 mg. B6-vitamiini 0,35 mg. Natrium 0,5 g. Rauta 6,5 mg. T. Helka Tukiainen

Sinun pitää olla kirjautuneena sisään voidaksesi kommentoida reseptiä